Kryddstekta ribs med russin och valnötter

Serverar: 6 portioner

Kamben serveras med en rökig och lite het äppelglaze. Hela sötsyrliga vinteräpplen som bakas i ugn blir härligt mjuka till.

Ingredienser

  • 1 tsk salt
  • 1 kg kamben
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl russin
  • 1 liten chipotle (torkad, lätt rökig chilifrukt)
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl äppeljuice
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk salt
  • 3 äpplen
  • ½ dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Salta kambenen och lägg på en plåt med höga kanter. Täck bottnen på plåten med vatten. Stek mitt i ugnen 20 minuter. Ta ut och höj temperaturen till 225 grader.
    3. Skala och riv ingefäran. Skala och hacka vitlöken.
    4. Ta cirka 1 cm av chipotien och koka med ingefära, vitlök, russin och svartpeppar i äppeljuice 5 minuter. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med äppelcidervinäger och salt.
    5. Pensla kambenen med russinglazen och ställ de hela äpplena på plåten. Baka i ytterligare 25 minuter mitt i ugnen med äpplena.
    6. Rosta nötterna i en het, torr panna. Hacka dem.
    7. Ta ut kambenen och skär dem i bitar. Strö valnötter över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben