Kummel eller torsk i saffranssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Enkel och snabblagad fisk i smakrik saffranssås.

Ingredienser

  • 500 g kummel eller torsk (halvtinad alt. färsk)
  • 5 dl matlagningsgrädde 4% eller fetare
  • 1 påse saffran
  • 2 msk hummerfond
  • 0,5-1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg fisken i en ugnsform.
    2. Koka ihop matlagningsgrädde, saffra, hummerfond, salt och peppar. Smaka av. Det ska vara ganska salt eftersom fisken kräver en del.
    3. Slå såsen över fisken och sätt in i ugnen. Gratinera i ca 20 minuter och stäng sedan av ugnen men låt fisken stå kvar ca 10-15 minuter. Tiden varierar lite beroende på fiskens tjocklek och om den var halvtinad eller färs.
    4. Servera med kokt potatis (gärna pressad) eller ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben