Kumminbakade morots- och kesellabullar

Serverar: 12 portioner

Ett saftig lbröd med mindre del fett med tanke på att degen innehåller kesella istället för smör samt lite grövre med lite grahamsmjöl i. Det går fint att grädda bullarna i en lättoljad muffinsplåt också.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk olivolja + ½ msk ill pensling
  • 1 dl kesella
  • 1 stor riven morot
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 2-3 tsk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av vattnet, tillsätt resten av vattnet, olja, salt kesella, morot, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Jäs degen till dubbel storlek under bakduk, ca 30 minuter.
    2. Ställ 12 bull- eller muffinformar på en plåt. Häll i kumminfröna. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den lätt och forma till en längd. Dela i 12 bitar och lägg i formarna. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med olivolja. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben