Kung Carl Gustav bidrar med ett recept innehållande ingredienser som många ofta har hemma, och som alla kan laga.
Ett recept från Sveriges nya landskapsrätter.
Ingredienser
3 ägg
2 dl créme fraiche
1 msk vetemjöl
3 msk kalles kaviar
2 msk finhackad schalottenlök
3 msk finskuren gräslök
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Smör och mjöl till formarna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Dela äggen i gulor och vitor.
Blanda äggulorna med créme fraiche till en slät smet. Sikta ner mjöl. Tillsätt kaviar, schalottenlök, gräslök, salt och peppar. Rör om tills allt blandats väl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, bunken ska kunna hållas upp och ned.
Vänd försiktigt ner äggvitorna i créme fraiche blandingen. smör 4 ugnssäkra koketter/portionsformar (á ca 1 ½ dl) .
Mjöla dem lätt, vänd runt så att mjölet täcker insidan emd ett tunt lager.
- Fyll formarna med 3/4 med sufflésmeten.
Ställ på en plåt/galler i mitten av ugnen 10 minuter.
- Servera sufflérna genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)