Kungens kaviarsufflé

Serverar: 4 portioner

Kung Carl Gustav bidrar med ett recept innehållande ingredienser som många ofta har hemma, och som alla kan laga. Ett recept från Sveriges nya landskapsrätter.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 msk kalles kaviar
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör och mjöl till formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda äggulorna med créme fraiche till en slät smet. Sikta ner mjöl. Tillsätt kaviar, schalottenlök, gräslök, salt och peppar. Rör om tills allt blandats väl.
    3. Vispa äggvitorna till hårt skum, bunken ska kunna hållas upp och ned. Vänd försiktigt ner äggvitorna i créme fraiche blandingen. smör 4 ugnssäkra koketter/portionsformar (á ca 1 ½ dl) . Mjöla dem lätt, vänd runt så att mjölet täcker insidan emd ett tunt lager.
    4. Fyll formarna med 3/4 med sufflésmeten. Ställ på en plåt/galler i mitten av ugnen 10 minuter.
    5. Servera sufflérna genast.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben