Kuvertbröd med basilikasmör

Serverar: 16 portioner

Fina bröd där smöret finns inbakat.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl ljummet vatten (37º)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl (360-420 g)
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • 2 dl hackad basilika
  • 1 msk rivet citronskal
  • 2 tsk flingsalt
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke och rör ut i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser, spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen 6-7 min i maskin eller 10 min för hand.
    2. Låt jäsa ca 1 timme under bakduk.
    3. Mixa smöret med basilika och citronskal. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut till en rektangel, ca ½ cm tjock. Bre smöret på degplattan. Rulla samman som en rulltårta och skär rullen i 3 cm breda bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30 min under bakduk.
    4. Sätt ugnen på 250º. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.

    Liknande recept

    4.3
    18-20
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben