Kuvertbröd med ost och oregano

Serverar: 15-20 portioner

Läckra och vackra portionsbröd med ost och oregano på toppen. Perfekt att servera till en soppa.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 1½ dl fingervarmt vatten
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk oregano
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 5-7 dl vetemjöl
  • Garnering
  • Ca 50 g riven ost
  • Oregano
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vatten och filmjölk. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt socker, salt, oregano, smör och mjöl, lite i taget. Knåda degen kraftigt några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
    2. Rulla bollar av degen och lägg dem i aluminiumformar. Skär ett kryss i dem och strö på riven ost och oregano. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
    3. Sätt ugnen på 230 grader.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt dem svalna i formarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben