Kyckling á la Greque

Serverar: 6 portioner

Bara så himla gott, om man gillar grekiskt... :)

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl hönsbuljong
  • Minst 50 g fetaost (köp en krämig)
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk soja
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 10 svarta oliver (köp gärna sån över disk eller på plåtburk)
  • Färsk oregano (ev. gräslök)
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingen och låt eftersteka i 15 minuter. Ta upp.
    2. Mjuka upp vitlöken med smöret. Tillsätt buljongen, mosad fetaost, oregano och soja. Låt puttra lite.
    3. Rör ut mjöl och yoghurt i en skål och blanda sedan ner i såsen. Lägg ner filéerna.
    4. Servera med oliver, smula lite fetaost över, samt oregano och grönsaker. Servera gärna till klyftpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kastrullemma 4 september 2008

    när jag gjorde detta så smakade det väldigt skarpt! jag fick tillsätta en del mjölk, men det blev gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben