Kyckling á la Ida

Serverar: 1-2 portioner

Detta recept kom jag på under min gymnasietid i Rättvik, eftersom jag gick estet och åt den ofta blev den fort omnämnd som estetpastan ( den serveras med pasta). Enkelt recept som går att variera till tusen med de grönsaker man har hemma!

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé
  • 1/3 purjolök
  • 1 liten burk champinjoner, eller några färska
  • 1 deciliter ärtor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Curry
  • 3-4 matskedar matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Räkna på ungefär en kycklingfilé per person, eller om filéerna är stora så en halv per person.
    2. Skär kycklingfilén i bitar, stek. Hacka purjo och svamp i lagom stora bitar (detta är ju lite efter smak hur stora bitar man vill ha i grytan. När kycklingen är halvfärdig så slänger du i purjon och svampen så att även de blir riktigt stekta. Krydda med örtsalt, svartpeppar och curry. Häll sedan på krossade tomater, pressa i vitlök och häll i lite ärtor. Eftersom de krossade tomaterna inte är salta utan nästan lite tvärtom så får man krydda lite igen och smaka av. Om man vill ha lite lyxigare är det jättegott att även hälla i lite matlagningsgrädde eller crème fraiche! Servera med pasta (gärna tagliattelle).
    3. Det går bra att variera denna gryta med allt möjligt. Majs, broccoli och paprika är egna favoriter.
    4. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben