Kyckling & champinjoner i kokosmjölk

Serverar: 2 portioner

Kyckling är lätt och gott hemma hos oss får den full pott!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 100 g champinjoner
  • 1 liten burk kokosmjölk à 165 ml
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g broccoli
  • Salt
  • Peppar
  • Garnera med
  • Persilja
  • Servera med
  • Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen och bryn den i en gryta med smör.
    2. Skala och strimla morötterna. Skala och hacka löken. Skiva svampen.
    3. Låt morötter, lök och svamp fräsa med kycklingen ett par minuter.
    4. Späd med kokosmjölk och fond. Pressa i vitlöken och lägg i broccolin i små buketter.
    5. Sjud i 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    6. Garnera med persilja och servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    lena4 16 maj 2010

    Provat denna idag och det va helt i vår smak. Med andra ord jättegott. Betyget blir en femma .

    dorananny 13 juni 2010

    Gott men inget särskilt.

    Maddeludde 18 augusti 2010

    Lagade rätten till 15 personer (3kg kyckling), enkelt att tillaga och alla var nöjda och ville ha receptet. Hade Sweet Chilli Sås som tillbehör också för att få lite sting. KanonGOTT. /Helene

    Relaterade Artiklar

    Kokosmjölk
    Kokosmjölk är en basingrediens i det asiatiska köket, att vara utan...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben