Hittade detta på mat-recept.com. Har tyvärr inte hunnit testa det än..
Ingredienser
500 g kycklingfilé
Panering
1 tsk sambal oelek
4 msk maizena
1 tsk salt
1/2 dl matolja till stekning
Övrigt
1 stor purjolök ca 150 g
eller motsvarande salladslök
1 röd paprika
1 grön paprika
2 msk olja till stekning
Såsen
1 hönsbuljong
2 dl vatten
1/2 dl hoisinsås
2 tsk vitvinsvinäger
1 - 2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
1 msk strösocker
4 pressade vitlöksklyftor
Redning
1 msk maizena
1/2 dl vatten
Har precis ätit detta till middag idag. Perfekt balans i såsen mellan de olika smakerna. Har själv lagt in ett recept på szechuankyckling som jag tycker är jättegott, men jag tror att detta var snäppet bättre. Klar 5:a
Men den var ju inte så stark denna rätten jag strimlade i lite chilipeppar också då blev det fart på grejerna :)