"Stark kyckling"

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Blandade och trixade och trodde det skulle bli starkt,det blev det inte men riktigt gott blev det.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Santa marias Chili explosion
  • 3 dl grädde
  • 2 dl crème fraiche mexican chili
  • 1 dl chilisås
  • ½ dl salsasås
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 pkt bacon140 g
  • 1 gul paprika
  • 1 dm strimlad purjolök
  • 1 tsk sambal oelek
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Skär kycklingen i mindre bitar och krydda dem med chili explosion och stek dem till fin färg. Lägg ner i ugnsform. Skär baconet i mindre bitar och stek på och strö över kycklingen. Skär paprikan i mindre bitar och strimla purjon. Vispa ihop övriga ingredienser och koka ihop dem, låt purjo och paprika koka med ett tag. Ös det sedan över kycklingen. Strö över den rivna osten. Ställ in i 200 grader varm ugn i 35-40 minuter. Koka ev ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    BINONE 25 februari 2011

    Strunta i paprikan, krydda mer lägg i ananas, banan eller äpple, honung d.v.s sötma inte för mycket utan "lagom" blir det kanon.

    Marre73 25 februari 2011

    Ananas o äpple kan jag tänka mig,banan med för den delen men inte familjen.Tyckte jag kryddade på med chili explosion men hade kunnat tillsätta mer av både den och sambal.

    Relaterade Artiklar

    Japanska matord
    Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Dagens ört - dragon
    Dragon har en stark, pepparaktig smak och italienarna kallar den roman...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben