Kyckling & fransk senapssås

Serverar: 4 portioner

Med franska smaker blir kycklingen en succé!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • ½ l vatten
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 tsk dragon
  • ½ msk osötad senap
  • ca 1-2 msk Maizena brun såsredning
  • 1-2 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingen. Gnid in med pressad vitlök. Bryn kycklingen runtom i smör i en stekpanna. Placera köttet i ett ugnssäkert fat. Ställ in kycklingen i ugnen på 175 grader i 10-15 min
    2. Sås: Vispa ut stekpannan med grädde, vatten och fond. Smula i dragon och tillsätt senap. Låt såsen koka samman ett par min. Smaka av med salt och peppar. Låt kycklingen vila en kort stund. Skär upp i skivor. Servera med kokt färsk potatis och valfri sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben