Kyckling garam masala

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mild kycklinggryta med Indisk smak.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 röd paprika
  • 1 liten röd chilifrukt
  • 1 msk röd currypasta
  • 2 tsk garam masala indisk
  • 1 tsk curry
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl vispgrädde
  • 1½ tsk strösocker
  • 1 msk matolja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Dela kycklinglårfiléerna i halvor. Hetta upp matoljan och bryn kycklingfiléerna runt om. Krydda med salt, vitpeppar, lite garam masala och curry.
    2. Dela och kärna ut chilifrukten. Hacka chilifrukten fint och häll i grytan. Hacka även paprikan i små bitar och häll i grytan. Låt kycklingen puttra på svag värme. Hetta upp lite matolja i en gryta och bryn garam masala, curry och currypasta några minuter. Häll i yoghurt, grädde, buljongtärning och socker.
    3. Låt såsen koka upp och puttra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Häll såsen i grytan med kycklingfilén och låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter. Servera med en grönsallad och vildris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tiger_lilja 10 november 2009

    Vansinnigt gott! Jag körde en smalare variant utan grädde och socker och kryddade på lite extra vilket fungerade utmärkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben