Kyckling i curry med spröda grönsaker

Serverar: 4 portioner

Fettsnålt och mycket bra bantnigsmat. Chilin och curryn gör att rätten ökar förbränningen. Endast ca 535 kcal/port

Ingredienser

  • 250 g morot
  • 400 g purjolök
  • 600 g spetskål
  • 200 g sockerärter
  • 400 g kycklingbröst
  • 2 tsk jordnötsolja
  • 14 vitlöksklyftor
  • 8 cm ingefära
  • 2 röda chili
  • 4 msk curry
  • 4 msk kokosmjöl
  • 4 dl vatten
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl yoghurt
  • Färsk koriander
  • Salladslök
  • 150 g grovt ris
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt instruktioner på paketet.
    2. Skölj och skär alla grönsakerna på snedden. Koka kycklingen (ta bort skinn och ben) i 10 minuter och skär den i små bitar. Häll en skvätt olja i en wokpanna och bryn vitlök, ingefära och chili med curry i 15 sekunder.
    3. Lägg i grönsakerna, utom ärterna, rör runt och koka. Tillsätt kokosmjöl och 4 dl vatten och låt det koka i 5 minuter.
    4. Smaka av rätten med salt och peppar, tillsätt ärterna, blanda i yoghurt och se till att det inte kokar. Servera i djupa tallrikar med ris och strö över hackad koriander och salladslök

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Missan91 18 november 2010

    Skall det verkligen vara 14 vitlöksklyftor? Tänker pröva laga rätten idag :) Fast jag tror jag drar ner på vitlöken....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben