Kyckling i lergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

En av de lättaste och godaste kycklingar jag ätit.

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1 kg
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 2 kryddmått vitpeppar
  • 2 tsk soja
  • 2 msk rapsolja
  • Grönsaker av det som finns hemma t.ex morötter, smålök, färska champinjoner
  • Instruktioner

    1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten minst 15 min. Hela grytan ska vara täckt av vatten.
    2. Blanda oljan med salt, peppar och soja.
    3. Häll citronsaften i kycklingen och sedan dragonen.
    4. Lägg kycklingen med bröstet upp i lergrytan och pensla den runtom med oljeblandningen.
    5. Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i.
    6. Lägg på locket.
    7. Sätt grytan i kall ugn och sätt termostaten på 250 grader. Låt stå ca 1 timme och 30 minuter.
    8. Tag vara på skyn, smaka av och red den till sås.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben