Kyckling i lergryta

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar

Till middagen!

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • 8-10 potatisar
  • 5 morötter
  • 1-2 gula lökar
  • Curry
  • Salt
  • Peppar
  • 4-5 dl créme fraiche
  • 1- 2 vitlöksklyftor efter smak
  • Instruktioner

    1. Låt lergrytan ligga blöt ungefär 1 timme eller mer innan du använder den. Skala potatisen och skär den i bitar, antingen i klyftor eller på annat vis. Skär morötterna i skivor. Hacka löken. Vänd kycklingen i matolja eller rapsolja och krydda den med curry, salt och peppar. Lägg kycklingen i lergrytan och lägg potatisen, morötterna och löken runt kycklingen i lergrytan. Häll lite olja också över det andra och strö över lite salt. Ställ in lergrytan i ugnen. Värm inte upp ugnen först utan sätt på ugnen när du har satt in kycklingen. Sätt då ugnen på 200 grader. Låt den vara inne i ugnen en timme eller 1 ½ beroende på hur stor kycklingen är. Ta ut den och kolla upp om den är genomstekt efter en timme.
    2. Sås: Häll créme fraichen i en skål. Blanda i rejält med curry och lite salt och peppar. Pressa också en eller ett par vitlöksklyftor och rör i såsen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 45 min
    4
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben