Kyckling i panna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Kyckling är alltid kyckling och är älsklingsrätten för många. Här steks den i panna ovanpå spisen och bjuds med en läcker paprikasås, spetsad med litet sherry.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1 1/4 kg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • Sås
  • ca 2 dl steksky
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 2 msk sherry
  • 2 msk crème fraîche
  • Instruktioner

    1. Låt ev djupfryst kyckling tina. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda salt, peppar och paprika och gnid in kycklingen med blandningen. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn kycklingbitarna väl runt om, så att de blir vackert bruna.
    2. Minska värmen. Låt kycklingen eftersteka under lock men utan spädning ca 20 minuter eller tills den känns mör. Ta upp kycklingen och håll den varm.
    3. Vispa ur stekpannan med ca 2 dl vatten eller buljong. Sila upp skyn i en kastrull och red av den med vetemjöl utrört i lite grädde. Låt såsen koka ca 5 minuter. Tillsätt resten av grädden och smaksätt såsen med paprika och sherry. Rör till sist ned crème fraîche.
    4. Servera kycklingen med gröna ärter, den goda såsen och kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 15 januari 2009

    Kyckling är alltid gott och här är det sherryn i såsen som ger det där lilla extra. Supergott. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Lättare varianter!
    Tänk om det vore så att man kunde äta en god potatisgratäng som dessut...

    Härliga, enkla sommarrätter!
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gärna...

    Grilltips!
    Här har vi samlat de allra bästa grilltipsen, skriv ut och spara!Kött:...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben