Kyckling i ugn med fetasås och ljummet grönsakshack

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott, nyttigt och snabblagat. Funkar bra till små barn också.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 ½ dl crème fraiche
  • 100 g feta
  • 1 stor röd paprika
  • 1/3 gurka
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Salta och peppra filéerna och bryn dem runtom i panna. Lägg dem i en ugnsfast form och kör dem mitt i ugnen, 200 grader i ca 20 minuter. Mosa ner fetan i crème fraichen, tillsätt någon matsked olivolja och gaffla det hyggligt slätt. Salta försiktigt för att smaka av. Koka upp vatten med lite salt. Tärna paprikan fint och lägg ner i det kokande vattnet. Låt koka i 3-4 minuter. Skala och tärna gurkan. Häll av vattnet från paprikan och lägg ner gurkbitarna. Rör om med lite olivolja. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben