Riktig festmat med allt i en form- praktiskt och perfekt som bjudmat. Citrus, örter och fetaost toppar den goda kycklingen.
Ingredienser
1 hel stor kyckling, gärna majskyckling, ca 2 kg
½ msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 paprikor, gärna i olika färger
1 fänkålsstånd
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 burk olivmix, 290 g
3 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
3 msk koncentrerad kycklingfond
50 g smör
1 apelsin
Citrus- och fetaröra
1 kruka basilika
1 kruka oregano
2 vitlöksklyftor
1 citron, rivet skal
1 dl pressad apelsin
1½ msk pressad citron
1 dl olivolja
150 g fetaost
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
3 dl ris, gärna jasmin