Kyckling i ugnen med rosmarin

Serverar: 4 portioner

I det här receptet är det de knapriga rosmarinbarren som slår om tonen. Rosmarin betyder egentligen dagg från havet och ger en lika frisk och mild smak som namnet låter antyda.

Ingredienser

  • 1 kyckling på ca 1½ kg , färsk eller fryst
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • Ca 1 msk rosmarin
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Ta ut inälvspåsen och skölj kycklingen. Dela den mitt itu på längden och skär bort gumpen. Ta bort ev fettklumpar.
    2. Salta kycklinghalvorna runt om och lägg dem på ett ugnssäkert fat med skinnsidan upp. Droppa olivolja över och strö på rikligt med rosmarin.
    3. Stek kycklingen i 175 grader ca 40 minuter eller tills den har vacker färg och är väl genomstekt. Dela kycklinghalvorna och lägg upp dem på ett fat. Garnera med citronklyftor och servera genast.
    4. Servera med råstekt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Dagens ört - timjan
    Det är bladen och de unga skotten som används som örtkrydda och de...

    Majskyckling
    Majskyckling är kyckling som fötts upp på majs istället för enbart kra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben