Kyckling i vin

Enklare kan det inte bli!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé (gärna fryst
  • 2 dl rött vin (ej matlagningsvariant)
  • 1 dl kinesisk soja
  • 4 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Tina filéerna i marinad gjord på vinet och sojan i ca 3-4 timmar.
    2. Sätt in marinaden och kycklingen i ugnen på 200 grader (175 grader varmluft) och låt den stå där i ca 30 minuter (du får titta lite och se om den är klar, det beror ju lite på kycklingarnas storlek). Sila den varma marinaden ner i en kastrull, häll i créme fraiche, rör om och låt såsen bli varm.
    3. Servera med klyftpotatis (gärna kryddad med kummin) eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Goda såser och röror!
    Vad är väl en middag utan en god sås eller röra? Såsen ska vara den...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Pingst är grillhelg
    Våren är härlig med alla helger som avlöser varandra. Arbetsveckorn...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben