Kyckling med apelsin-kokta grönsaker

Serverar: 2 portioner

En örtfylld kyckling med läckra apelsin-kokta grönsaker

Ingredienser

  • ½ kyckling
  • Ca 1 dl blandade örter, tex. basilika, persilja, rosmarin
  • Saft av ½ lime
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja till stekning
  • 1 morot
  • ½ fänkålsstånd
  • Saft av 1 apelsin
  • 2 dl kycklingbuljong av tärning eller fond
  • Några kvistar färsk rosmarin
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Tillbehör
  • Ev. Kokt ris
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar. Hacka örterna och pressa in dem under kycklingskinnet. Bind upp med steksnöre om det behövs. Pressa limesaft över, salta och peppra. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingbitarna med skinnsidan ner tills skinnet fått fin färg. Lägg över i ugnsfast form och efterstek i 150 ° varm ugn i ca 20 minuter.
    2. Skala och slanta moroten tunt, skär fänkålen i tunna klyftor. Lägg grönsakerna i en kastrull och tillsätt apelsinsaften. Späd med buljongen och lägg i rosmarinen, låt koka i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera kycklingen med grönsakerna och eventuellt tillsammans med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben