Kyckling med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Förbered alla ingredienser innan du börjar woka, för sen går det undan! Servera med äggnudlar eller kokt ris.

Ingredienser

  • 1 tsk solrosolja
  • 50 g cashewnötter, i halvor
  • 500 g kycklingfilé, tärnad
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 medelstora morötter, skalade och skurna i stavar
  • 150 g minimajs, delade i tre bitar
  • 100 g sockerärter, i halvor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 knippe salladslök, skurna i 2cm stora bitar
  • samt lite finhackad till garnering
  • 2 msk soja
  • 1 msk torr sherry
  • 3 dl varm hönsbuljong
  • 1 msk majsstärkelse
  • Instruktioner

    * Hetta upp solrosoljan i en wok eller stor ytbehandlad stekpanna och bryn försiktigt cashewnötterna. Lyft upp dem och ställ åt sidan. * Pensla kycklingen med sesamolja och lägg i den heta woken. Woka i 3 minuter tills den är brynt runt om. Rör om emellanåt. * Tillsätt morot, minimajs, sockerärter och vitlök och woka i 2 minuter. * Rör i salladslök, soja och sherry och woka i 2minuter. * Lägg i nötterna igen och tillsätt buljongen. Lägg på lock och låt sjuda i 5 minuter. *Rör ut majsstärkelsen med 1 msk kallt vatten. Blanda ner i såsen tills den tjocknat något.: Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben