Kyckling med Cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • Olja och smör att steka i
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½-1 gul lök, finhackad
  • 1-2 klyftor vitlök, pressade eller hackade
  • 1 rejäl morot, skalad och hackad
  • 1 lagerblad
  • 5 dl hönsbuljong
  • 2 dl cashewnötter hackade
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 msk färsk koriander, hackad, valfritt
  • 2 msk persilja, hackad
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingbrösten i en blandning av smör och olja tillsätt kanel, kajenn, lök, vitlök, morot, lagerbladet och buljongen och låt sjuda i 15- 20 minuter under lock, du kan ta av locket efter halva tiden , men se upp så det inte kokar torrt. Vänd brösten ibland.
    2. Blanda nötterna med paprika koriander och persilja och pudra detta över kycklingen när den är klar. Servera med ris eller cous cous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben