Kyckling med cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Kycklingwok med cashewnötter i sötsur sås. En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker enligt kinesiskt recept.

Ingredienser

  • 400 g kycklingkött eller kycklingfilé
  • 1 msk maizena
  • 1 äggvita
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 ½ msk olja
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 200 g champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1 burk bambuskott ca 400 g
  • 125 g sockerärter eller groddar
  • 1 dl cashewnötter
  • 3 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk soja
  • Sötsur sås
  • 1 ½ msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 4 msk pressad apelsinjuice
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizenamjöl utrört i 4 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt. Skiva och strimla grönsakerna. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp och lägg upp vid sidan i ex. en skål.
    2. Fräs grönsaker och nötter lite i taget i 4 minuter var. Lägg över i skålen. Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter.
    3. Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt tjockna. Tillsätt kyckling och grönsaker. Servera kyckling- och grönsaksröran med thairis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hakerlund 15 juli 2011

    Lite småkrångligt recept med många steg, men riktigt gott! Hoppade över champinjoner eftersom det inte är någon favorit...lite mer salt efteråt behövdes!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben