Kycklingwok med cashewnötter i sötsur sås.
En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker enligt kinesiskt recept.
Ingredienser
400 g kycklingkött eller kycklingfilé
1 msk maizena
1 äggvita
2 msk vitvinsvinäger
1 ½ msk olja
2 morötter
1 röd paprika
200 g champinjoner
1 liten purjolök
1 burk bambuskott ca 400 g
125 g sockerärter eller groddar
1 dl cashewnötter
3 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
Sötsur sås
1 ½ msk socker
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
4 msk pressad apelsinjuice
1 msk kinesisk soja
1 msk maizenamjöl utrört i 4 msk vatten
Lite småkrångligt recept med många steg, men riktigt gott! Hoppade över champinjoner eftersom det inte är någon favorit...lite mer salt efteråt behövdes!