Kyckling med ingefära, cashewkärnor och sesampilaff

Serverar: 4 portioner

Smakrik kycklingrätt toppad med nyttiga cashewkärnor

Ingredienser

  • 600 g färdigstekt kycklingfilé
  • ½ dl riven färsk ingefära
  • ½ dl cashewkärnor
  • 1 gul paprika
  • ½ purjolök
  • 50 g sockerärter
  • Japanese style vinegrette
  • ½ dl risvinäger
  • 2 msk japansk soja Kikkoman
  • 2 tsk honung
  • ½ msk sambal oelek
  • ½ dl sesamolja
  • Sesampilaff
  • 4 dl Avorioris
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 8 dl vatten
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Rör ihop alla ingredienser till vinegretten, utom sesamolja, i en skål. Häll sedan sakta ned oljan under omrörning.
    2. Hacka och rosta cashewkärnorna i stekpanna tills de blivit gyllenbruna. Strimla paprikan, sockerärtorna och purjon. Blanda grönsakerna med kycklingen och vinegretten i en bunke.
    3. Föredrar du varm mat? Värm i ugn på 150 grader i 5 minuter.
    4. Fräs avorioris, hackad schalottenlök och sesamfrön i sesamoljan försiktigt på medelvärme. Häll på vattnet och koka upp. Koka på svag värme cirka 20 minuter. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben