Kyckling med krämigt täcke

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 40 minuter

Går även bra med Fläskfilé

Ingredienser

  • Kycklingbröstfileer ca 1kg
  • 1 msk smör
  • 2 gul lök
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 stor paprika
  • 2 paket tärnat bacon
  • 1 dl riven ost
  • 2 burk lättcrème fraiche
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Färska basilikablad i gratängen och till garnering
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. 2. Hetta upp smör och bryn filéerna 3-4 minuter på varje sida tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Sätt in filéerna i ugnen en stund. 3. Skala och hacka lök, vitlök och paprikan.
    3. 4. Bryn bacontärningarna lätt i sitt eget fett. Tillsätt lök, paprika till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
    4. 5. Rör ihop riven ost, några hackade basilikablad och lättcrème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
    5. 6. Fördela röran över kycklingen och Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig. (Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt.) Garnera med basilika. Servera med en matig sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben