Kyckling med rött ris och mangosalsa

Serverar: 4 portioner

Salt, sött och hett i en och samma tugga! Rött ris har en fyllig, lite nötaktig smak. Självklart går det bra att ta annat ris också. Försök att få ta på et riktigt mogen, söt mango till mangosalsan för godast resultat.

Ingredienser

  • 3 dl rött ris
  • 600 g kycklingfilé, gärna minutfilé
  • 2 msk olivolja
  • ½ vitlöksklyfta
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Mangosalsa
  • 2 mogna mangofrukter, tärnade
  • 1-1½ röd chili, finhackad
  • ½ kruka färsk koriander, hackad
  • 2 msk olja med neutral smak, t ex solrosolja
  • Lime-crème fraiche
  • 2 dl lätt-crème fraiche
  • Skal från 1 lime
  • 1 tsk flytande honung
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka det röda riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i längder. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek den hackade vitlöken en kort stund, akta så att det inte bränns. Tillsätt kycklingen och stek tills den är helt genomstekt. Salta och peppra.
    2. Mangosalsa: Blanda mango, chili och koriander med lite olja i en skål.
    3. Lime-crème fraiche: Rör ihop crème fraiche med limeskal, honung, salt och peppar.
    4. Vid servering lägg det varma riset i en stor generös skål, toppa med den ljumma kycklingen och den heta mangosalsan och servera med en skål lime-crème fraiche vid sidan om.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben