Kyckling med rostade grönsaker
Grönsaker och kyckling lagas var för sig. Har man varmluftsugn kan båda köras samtidigt på lägre värme.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 msk soja
2 msk olivolja
2 msk sweet chilisås
1 zucchini
1 aubergine
1 paprika
1 rödlök
1 lime
4 dl crème fraiche
Balsamicovinäger
Servering
Couscous
Instruktioner
- Lägg kycklingen i en liten form. Blanda soja, olivolja och sweet chilisås och häll över kycklingen. Vänd köttet så att alla sidor täcks av marinaden.
- Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i bitar. Rosta i ugn tills de är brynta, ca 15 minuter.
- Ta upp kycklingen ur marinaden och bryn den i stekpanna i ca 3 minuter. Lägg kycklingen på ugnssäkert fat. Efterstek i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
- Tvätta limen. Riv skalet och pressa ur saften. Blanda skal och saft med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp kyckling och crème fraiche på fyra tallrikar. Garnera med balsamicovinäger och servera med couscous.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Japanska matord
Tempura, gari, miso, yakitori... Vi har fått en del nya ord i vårt...
Sallader
Sallader av olika slag passar bra i sommarköket, som ibland är lite sk...
Mycket god marinad till kycklingen. Sen var det ju underbart gott med de rostade grönsakerna och limecreme fraichen.