Kyckling med rostade rotsaker och äppelsås

Serverar: 4 portioner

Enkelt allt-i-ett- rätt med en fruktig sås.

Ingredienser

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 600 g fast potatis
  • 1½ msk olja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 äpple
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ msk senap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skiva morötter, palsternacka och potatis. Blanda med 1 msk olja och pressad vitlök i en bunke. Stek kycklingen i ½ msk olja tills den får fin färg.
    3. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över rosmarin och fördela rotfrukterna på plåten. Salta och peppra över både rotsaker och kyckling. Sätt mitt i ugnen ca 30 minuter.
    4. Grovriv äpplet och blanda med créme fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar.
    5. Servera kycklingen och rotfrukter med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben