Kyckling med saffran och yoghurt

Serverar: 4 portioner

Yoghurtmarinerad kyckling med smak av saffran, kardemumma och kummin.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • Marinad
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 msk citronsaft
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk krossad kardemumma
  • 1 tsk kummin
  • ½ pkt saffran
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 msk rivet citronskal
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Dela varje kycklingfilé på längden i tre delar. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i kycklingfilén. Låt marinera minst 3 timmar.
    2. Trä upp filébitarna på grillspett och grilla dem ca 12 min. Vänd spetten några gånger under tiden. När det inte är grilltider, stek filéerna i stekpannan istället.
    3. Blanda ingredienserna till såsen och servera den till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben