Kyckling med varm grekisk sallad och quinoa

Serverar: 4 portioner

En grekisk sallad i en lite ny tappning med quinoa.

Ingredienser

  • 4 portioner quinoa
  • 4 stora tomater
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 150 g fetaost
  • 400 g kycklingfilé
  • Rapsolja
  • Lite flytande margarin
  • Gröna salladsblad
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka quinoan enligt anvisningar på förpackningen, salta lätt.
    2. Skär tomater och paprika i halvstora bitar och rödlöken i tunna båtar eller skivor. Skär fetaosten i kuber. Stek kycklingfiléerna i rapsolja och lite flytande margarin, stek färdigt på låg värme.
    3. Hetta upp lite olivolja i en annan stekpanna eller kastrull. Lägg i tomat, paprika, rödlök och fetaost. Fräs på högsta värme max 1 minut och blanda sedan de varma grönsakerna och den halvsmälta osten med salladsblad och quinoa. Tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.
    4. Servera med den stekta kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben