Kyckling med vitlök och bacon

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Detta recept hittade jag på (till allas förtjusning) under en resa till Mallorca.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 300 g bacon
  • 300 g färskost med vitlök och örter (t ex Cantadou vitlök och örter)
  • 4 dl grädde
  • 2 msk matolja
  • Soja
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Pensla kycklingfiléerna med soja och matolja. Salta och peppra. Stek dem i ugnen i 225 grader i ca 20 min.
    2. Stek under tiden bacon krispigt. Koka upp grädden i en kastrull och blanda i vitlöksosten. Tag kycklingen ur ugnen och häll över vitlöksost och grädde. Strö bacon över.
    3. Ställ in i ugnen. När såsen kokat en stund i ugnen är rätten färdig, ca 10 min. Servera med ris eller pasta och broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fräscha sommarrätter
    Dags att ladda, nu är picknicktiderna här! Dessutom vill man ju gär...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben