Kyckling med wokade jordnötsnudlar

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme

För alla kycklingälskare.

Ingredienser

  • 2 kycklingklubbor
  • 2 msk majsolja
  • 2 krm salt
  • 2 msk sweet chili sauce
  • 1 dl finstrimlad purjolök
  • 160 g äggnudlar
  • 1/2 dl majsolja
  • 1 krm salt
  • 1 dl grovhackade jordnötter
  • Woksås
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1/2 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk limejuice
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga nudlarna i kallt vatten så att de täcks. Låt ligga ca 30 min. 2. Sätt ugnen på 225°. Dela kycklingklubborna i lår och ben. 3. Bryn kycklingen runt om i olja i stekpanna på spisen och salta. 4. Lägg kycklingen i ugnssäker form, fördela sweet chili på kycklingbitarna och sätt mitt i ugnen ca 20 min. 5. Blanda alla ingredienser till woksåsen. 6. Ta upp nudlarna ur vattnet och torka dem i en handduk. Hetta upp 1/2 dl olja och fräs purjolök och nudlar ca 1 min. Krydda med salt, häll på såsen, hetta upp, blanda och strö sist över jordnötter. Servera kycklingen på bädd av nudlarna, gärna på varma tallrikar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben