Kyckling- och avokadosallad med sparris och valnötter
Serverar:
4 portioner
Sallad med sparris och kyckling, kanske till en sommarpicknick i parken?
Ingredienser
4 kycklingbröst, ca 120 g per bröst
500 g grön sparris
5 msk olivolja
1 dl kycklingbuljong
2 msk citronsaft
2 avokado
40 g hackade valnötter
Salt
Peppar
Instruktioner
Skala den nedre delen av sparrisen och stek den i 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar och rör ner buljongen.
Täck över stekpannan med ett lock och koka ihop i 5 minuter. Ta pannan åt sidan och rör ner citronsaften, 2 msk olivolja och låt svalna.
Skiva kycklingbrösten och stek dem i 1 msk olja så att de blir gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva avokadon.
Lägg upp avokado, sparris, kyckling och valnötter på tallrikar. Ringla över sparrisspadet, salta och peppra och servera.
Liknande recept
Avokadosallad
4.2
10 min
2-4
7
Pasta med kakao och en sås med valnöt och fetasost
20 min
3-4
Grön sparris med pesto och pasta
4
10 min
2-4
2
Sparris som förrätt
2
25 min
4
3
Fiskfilé med räksås, champinjoner och sparris
4
Gorgonzolafilé med valnötter
4.3
40 min
2
3
Knäckig vinbärspaj med valnötter
5
12
1
Brownie med marshmallows/ valnötter
1
Pärontosca med valnötter
5
30 min
4-5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!