Kyckling- och avokadosallad med sparris och valnötter

Serverar: 4 portioner

Sallad med sparris och kyckling, kanske till en sommarpicknick i parken?

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst, ca 120 g per bröst
  • 500 g grön sparris
  • 5 msk olivolja
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 2 msk citronsaft
  • 2 avokado
  • 40 g hackade valnötter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala den nedre delen av sparrisen och stek den i 2 msk olivolja. Krydda med salt och peppar och rör ner buljongen.
    2. Täck över stekpannan med ett lock och koka ihop i 5 minuter. Ta pannan åt sidan och rör ner citronsaften, 2 msk olivolja och låt svalna.
    3. Skiva kycklingbrösten och stek dem i 1 msk olja så att de blir gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Skala och skiva avokadon.
    4. Lägg upp avokado, sparris, kyckling och valnötter på tallrikar. Ringla över sparrisspadet, salta och peppra och servera.

    Liknande recept

    4.2
    10 min
    2-4
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben