Kyckling- och baconsallad med pocherat ägg

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mättande och underbart god kycklingsallad som passar till lunch eller utflyktsmat.

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 l blandad sallad, ca 100 g
  • Pocherade ägg
  • 4 st ägg
  • 1½ l vatten
  • 2 tsk ättiksprit
  • 2 tsk salt
  • Dressing
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i tärningar. Dela baconskivorna mitt itu. Bryn baconet i torr stekpanna och lägg sedan över det på hushållspapper att rinna av. Stek kycklingtärningarna i baconfettet.
    2. Skär brödet i tärningar. Stek den gyllene i en stekpanna med olivolja och vitlök.
    3. Pocherade ägg: Koka upp vatten, ättika och salt. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det sakta glida ner i det sjudande vattnet. Låt äggen sjuda 3 min. Ta upp dem med hålslev och låt rinna av.
    4. Blanda ingredienserna till dressingen.
    5. Fördela den blandade salladen på tallrikar. Strö över kyckling, baconskivor och brödtärningar. Toppa med ett pocherat ägg på varje tallrik. Ringla över dressingen eller servera den vid sidan av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben