Kyckling- och lökpaj med svamp

Serverar: 6 portioner

Den här kyckling- och lökpajen går snabbt att laga och är smarrigt god.

Ingredienser

  • 1½ färdiggrillad kyckling
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 400 g blandad svamp
  • 2 paprikor
  • 3 msk riven ost
  • ½ dl crème fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 500 g frusen smördeg
  • 1 ägg
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ta bort allt kött från kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Hacka löken fint och bryn den i oljan. Lägg i svampen.
    2. Om svamparna är väldigt stora så skär dem i mindre bitar. Skär paprikan i bitar och lägg ner i stekpannan. Rör i ost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg fyllningen i en smord pajform.
    4. Kavla ut mördegen och lägg på som ett lock. För extra fin färg pensla locket med uppvispat ägg.
    5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills locket fått en fin gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben