Kyckling pasta gratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 25 minuter

Snabbt och enkel att göra, ungarna gillar den.

Ingredienser

  • 5 dl makaroner, gärna snäckor
  • 1 grillad kyckling
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1-2 gul paprika
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2-3 msk kalvfond
  • 1 ägg
  • 1,5 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan. Rensa kycklingen och hacka den i mindre bitar. Lägg kycklingen i botten på en ungsfast form. Fördela champinjonerna över kycklingen. Skär paprikan i ganska stora bitar och fördela över kycklingen. Täck med all pasta. Häll grädden i en skål, smula ner buljongtärningen häll i fonden och knäck ägget i, rör om lite lätt, obs vispa EJ. Häll alltsammans äver gratängen och strö över osten.
    2. Grädda i 200 grader tills osten fått fin färg, ca 15 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    littlemess 17 januari 2013

    Gott! Jag hade kycklingfärs istället för grillkyckling och fjärilsmakaroner. Det var helt okej vardagsmat! 400 g kycklingfärs och måtten som står här, räcker till ca 3 vuxna personer. I alla fall om man äter mycket! :)

    Bappi 24 oktober 2013

    Betyg 3 för jag trodde detta skulle bli krämigt och gott/kram

    Relaterade Artiklar

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben