Snabbt och enkel att göra, ungarna gillar den.
Ingredienser
5 dl makaroner, gärna snäckor
1 grillad kyckling
1 liten burk champinjoner
1-2 gul paprika
3 dl matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
2-3 msk kalvfond
1 ägg
1,5 dl riven ost
Instruktioner
- Koka pastan. Rensa kycklingen och hacka den i mindre bitar. Lägg kycklingen i botten på en ungsfast form. Fördela champinjonerna över kycklingen. Skär paprikan i ganska stora bitar och fördela över kycklingen. Täck med all pasta. Häll grädden i en skål, smula ner buljongtärningen häll i fonden och knäck ägget i, rör om lite lätt, obs vispa EJ. Häll alltsammans äver gratängen och strö över osten.
- Grädda i 200 grader tills osten fått fin färg, ca 15 minuter
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Gräddig timjankyckling
Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...
Mat av rester
Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...
Gott! Jag hade kycklingfärs istället för grillkyckling och fjärilsmakaroner. Det var helt okej vardagsmat! 400 g kycklingfärs och måtten som står här, räcker till ca 3 vuxna personer. I alla fall om man äter mycket! :)
Betyg 3 för jag trodde detta skulle bli krämigt och gott/kram