Pestokryddad gratäng med pasta

Serverar: 4 portioner

Det här receptet är en bra bas för goda pastagratänger. Vill man kan man naturligtvis byta ut spagettin mot annan pasta som t.ex. penne eller farfalle.

Ingredienser

  • 400 g spagetti
  • Salt
  • 1 silverlök
  • 2 röda paprikor
  • 150 g kokt skinka
  • ½ burk majs (140 g avrunnen vikt)
  • 10 g smör
  • Svartpeppar
  • Lite torkad timjan
  • Lite torkad mejram
  • 3 ägg
  • ½ dl lättmjölk
  • 2 tsk pesto
  • 80 g ost (16%)
  • 2 msk riven parmesan
  • Instruktioner

    1. Koka pasta i rikligt med lättsaltat vatten enl paketets anvisningar. Låt pastan rinna av och blanda den sedan med 2-3 msk av kokvattnet i en skål.
    2. Skala och tärna löken. Skölj paprikorna, kärna ur dem och tärna dem fint. Skär bort ev fettrand från skinkan och strimla den fint. Låt majsen rinna av.
    3. Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en teflonstekpanna och fräs löken tills den börjar bli mjuk och glansig. Lägg i den strimlade skinkan och fräs under omrörning.
    4. Tillsätt paprika och majs och fräs under omrörning tills paprikan är mjuk. Tillsätt ½ -1 dl vatten om det behövs. Krydda med salt, peppar, timjan och mejram. Blanda pastan med skink- och grönsaksröran och häll över blandningen i en ugnsfast form.
    5. Vispa samman ägg, mjölk och pesto. Riv osten fint. Blanda ner riven ost och parmesan i äggblandningen och krydda med salt och peppar.
    6. Häll äggblandningen i formen och ställ in i ugnen, 35-40 min, tills gratängen får en fin färg. Servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben