Kyckling tikka masala

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Lyxig smalmat!

Ingredienser

  • 250 g kycklingfiléer
  • Marinad
  • 2 msk mild lättyoghurt
  • 1 msk tandoorikrydda
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Masalasås
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk hel spiskummin
  • 1 msk tomatpuré
  • 15 g mald mandel
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i 15-20 bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll den över kycklingbitarna. Täck över fatet och låt stå i kylskåp minst 20 minuter, gärna längre. Rör om emellanåt.
    2. Hacka och fräs löken mjuk i oljan på svag värme ca 8 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till såsen utom crème fraiche. Blanda också i 1 dl vatten. Låt det koka upp, lägg lock på pannan och koka på svag värme, ca 15 minuter.
    3. Grilla eller stek kycklingbitarna 12-15 minuter tills de är helt genomstekta. Vänd dem en gång under tiden.
    4. Ta av locket från pannan och låt såsen koka ihop något. Blanda i crème fraiche och lägg sedan i kycklingbitarna. Låt allt koka på svag värme ytterligare några minuter. Garnera gärna med några kvistar med färsk koriander. Serveras med kokt ris, sallad, skivad gul lök och tomatklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben