Kycklingbiffar med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Saftiga biffar med krämig sås och snabbinlagd gurka passar perfekt till middag när tiden är knapp.

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 msk ättikssprit, 12 %
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • ½ gurka
  • 2 msk hackad persilja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl mjölk, 1½ %
  • ½ dl ströbröd
  • Ca 400 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 170 g majskorn
  • 1 msk smör
  • ½ tsk majsstärkelse, maizena
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • ½ hönsbuljongtärning eller 2 tsk kycklingfond
  • 2 tsk soja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten.
    2. Blanda en lag av ättikssprit, socker och vatten i en bunke och rör om tills sockret lösts sig. Skölj gurkan. Hyvla den tunt och vänd ner i lagen. Vänd ner persilja precis före servering. Salta och peppra.
    3. Rör ihop 1 dl mjölk och ströbröd i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda ner kycklingfärs, ägg, avrunnen majs, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 4 biffar.
    4. Stek biffarna i smör i ca 5 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 70 grader. Ta upp biffarna ur stekpannan.
    5. Blanda maizenan med 1 dl mjölk. Rör ner mjölkblandningen, grädden och smulad buljongtärning eller fond i stekpannan. Låt det koka upp under omrörning. Häll i sojan.
    6. Lägg i biffarna i såsen och låt det puttra ca 5 minuter. Servera kycklingbiffarna med potatisen och inlagd gurka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben