Kycklingbiffar med parmesanost

Serverar: 2 portioner

Supergoda kycklingbiffar med smak av parmesan i en god tomatsås. Snabbt, kalorisnålt och gott! 425 Kcal/portion

Ingredienser

  • 250 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk hackad färsk basilika
  • 1 soltorkad tomat, finhackad
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ msk smör eller olja
  • 1 tsk olivolja
  • 1 liten färsk lök, skivad
  • 150 g körsbärstomater, halverade
  • Tillbehör
  • 2 dl kokt bulgur
  • 200 g kokt grön sparris
  • Instruktioner

    1. Blanda kycklingfärsen med ägg, smaksättningar och ost. Forma 4 biffar med sköljda, fuktiga händer. Stek biffarna i smör eller olja 3-4 minuter på medelvärme på varje sida. Ta upp ur pannan och håll dem varma.
    2. Häll 1 tsk olja i pannan. Lägg ner löken och stek den mjuk utan att den får färg. Tillsätt tomaterna och stek tills de mosar sig. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Lägg ner biffarna i tomatsåsen och se till att de blir riktigt varma.
    3. Servera genast med kokt bulgur och sparris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben