Kycklingbröst i senap

Serverar: 4 portioner

Det går bra med kycklingfiléer också.

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • 2 sellerikvistar
  • 1 purjolök
  • 1 schalottenlök
  • 1-2 msk gammeldags senap
  • 2-3 dl flytande grädde
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 20 g mjöl
  • 80 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka schalottenlök, purjolök och selleri. Fräs dem i hälften av smöret i en stekpanna på medelvärme i fem minuter. Strö över mjölet, häll på buljongen och hälften av grädden. Salta, peppra och rör runt. Låt puttra under lock i 15 minuter, rör om då och då. Stek kycklingbrösten ca 3 minuter per sida i resten av smöret i en stekpanna. Lägg undan dem mellan ett par tallrikar. Häll resten av grädden i stekpannan, blanda i senapen och grönsaksblandningen. Värm upp tills såsen blivit len och fyllig, täck över kycklingbrösten med den och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben