Kycklingbullar med spenat- och fänkålsgratäng

Serverar: 4 portioner

Saftiga kycklingbullar som serveras med en underbar gratäng.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk frysta blandade örter t ex oregano, persilja och timjan
  • 1 msk smör
  • Spenat- och fänkålsgratäng
  • 2 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 300 g fryst spenat
  • 2 schalottenlökar
  • 2 stänger vårlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 fänkål
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienserna till kycklingbullarna i en skål. Forma till biffar.
    3. Koka upp grädde och fond i en kastrull och lägg ner spenaten. Låt koka i några minuter.
    4. Skala och finhacka lök, vårlök och vitlök. Blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
    5. Dela fänkålen och strimla i skivor. Lägg fänkål i en smord ugnssäker form och häll över spenatsåsen. fördela osten över och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
    6. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn biffarna två minuter per sida. Lägg upp på en ugnsplåt och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
    7. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben