Kycklingburgare med bacontsatsiki

Låter faktiskt mumsigt!

Ingredienser

  • 350-400 g kycklingfärs
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 litet ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Bacontsatsiki
  • 4 skivor bacon
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad gräslök
  • Flingsalt
  • Peppar
  • Servering
  • Sallad
  • 4 skivor äpple
  • Bröd
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop färs, gräslök, ägg, salt och peppar till en smidig färs. Forma färsen till 4 burgare.
    2. Gör bacontsatsiki: Strimla och knaperstek bacon, låt rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienser utom baconet. Vänd ner bacon vid servering.
    3. Grilla äpplet över glöd. Grilla burgarna över glöd, ca 5 minuter på varje sida. Det är viktigt att dem är genomstekta. Servera burgarna på bröd med sallad. Toppa med äpple och bacontsatsiki.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MonikaBjork 14 september 2011

    Fantastikt gott! Perfekt sommarmat:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben