Kycklingburgare med mozzarella

Serverar: 4 portioner

Kycklingburgarna förbereds i ugnen och grillas sedan snabbt och lätt med mozzarella på toppen.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé, skuren i bitar
  • 1 msk salt
  • 1 msk cayennepeppar
  • 2 dl mellangrädde
  • Flingsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • 400 g mozzarella
  • 2 tomater, skurna i mindre bitar
  • 1 rödlök i fina strimlor
  • 1 msk olivolja
  • 1 ask ruccola
  • 1 ask babyspenat
  • 1 kruka basilika
  • Instruktioner

    1. Mixa kycklingen med salt i en matberedare i cirka 3 minuter, tillsätt grädde och mixa i ytterligare 2 minuter. Krydda med salt, peppar och cayenne.
    2. Forma 4 biffar och tillaga dem i förväg i ugnen så blir det lättare att grilla dem. Lägg biffarna på en oljad plåt och tillaga i ugn, 160 grader, ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 70 grader. Låt svalna.
    3. Blanda rödlök och tomat med olivolja, salt och peppar. Skär 5 rejäla skivor mozzarellaost.
    4. Grilla burgarna så att de får fina mönster, lägg på osten när ni vänder på burgarna och lägg på locket på grillen i 2 minuter så att osten smälter lite.
    5. Lägg ihop burgarna med ruccola och babyspenat i botten, toppa mozzarellaosten med tomater, rödlök och basilika vända i olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben