Kycklingburgare med chilimarinad

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Kräver lite planering eftersom kycklingen ska ligga i marinaden ett tag.

Ingredienser

  • 1 msk rapsolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 4 hamburgerbröd
  • 2 skivade tomater
  • 1 liten strimlad purjolök
  • Salladsblad
  • Salt
  • Peppar
  • Chilimarinad
  • 2 msk limesaft
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl sweet chilisås
  • 2 msk soja
  • Chilisås
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • Marinaden
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Dela kycklingfiléerna på mitten och lägg i marinaden. Låt dem ligga minst ett par timmar, gärna över natten.
    2. Spara marinaden. Stek filéerna i oljan i en stekpanna, eller grilla dem går också bra. Hetta upp marinaden i en liten gryta och blanda ner koriandern i såsen. Bröden kan man också lägga i stekpannan eller grillen en stund så dem blir lite varma.
    3. Servera kycklingburgaren med bröd, sllad, tomat och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben