Kycklingburgare med roquefortkräm

Serverar: 4 portioner

Kycklingburgarna får extra sting av den härliga roquefortkrämen.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 1 dl hackad salladslök
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 1 msk finhackad färsk oregano
  • 2-3 msk smör till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Roquefortkräm
  • 100 g roquefortost
  • 2½ dl créme fraiche
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Hamburgerbröd
  • Skivad tomat
  • Skivad rödlök
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Blanda i salladslök och örter i kycklingfärsen. Salta och peppra. Forma 4-6 burgare och stek dem i smör på medelvärme ca 8 minuter på varje sida.
    2. Mosa roquefortosten med en gaffel i en skål. Blanda ost och créme fraiche så att det blir smidigt. Tillsätt hackad persilja och smaka av med örtsalt och svartpeppar.
    3. Servera burgarna med sallad, skivad tomat och lök samt roquefortkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben