Kycklingcurry med kokos

Serverar: 4 portioner

Den här kryddiga kycklingcurryn exploderar av smaker som kokos och lime.

Ingredienser

  • 600 g kycklingfiléer
  • 1 msk vegetabilisk olja
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 msk fisksås eller ljus soja
  • 1 msk farinsocker
  • 5 dl lätt kokosmjölk
  • 1 zucchini, skuren i 3 cm tärningar
  • 2½ dl minimajs
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 dl rostade kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfiléerna i tärningar, ca 3 cm stora. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt currypastan och fräs 2-3 minuter under omrörning tills pastan börjar dofta.
    2. Lägg kycklingtärningarna i stekpannan och bryn dem runtom 2-3 minuter tills gyllene. Tillsätt fisksås eller soja och socker och fräs under omrörning 2 minuter. Häll över kokosmjölken och koka upp. Tillsätt zucchini och minimajs och sänk till låg värme. Låt sjuda svagt cirka 5 minuter tills grönsakerna börjar mjukna och kycklingen är genomkokt.
    3. Rör ner limesaften och strö över kokosflingorna precis före servering. Servera med ris och limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben