Serverar: 4 portioner
Choklad är lite lyxigare än det gamla vanliga. Piffar upp såserna enligt min mening. Men man ska inte ha för mycket choklad.
Tag bort senorna och platta ut kycklingfiléerna något. Krydda och pudra över maizena. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka under lock i 5 minuter. Tillsätt 2/3 av vinet och koka utan lock i några minuter. Rör ut maizenan i resterande vin och red såsen. Sila av såsen och sätt den på värmning igen. Tillsätt choklad, vinbär och grädde. Såsen är klar när chokladen smält. Håll den varm utan att koka. Stek kycklingfiléerna i smör och servera såsen till. Gott till är pasta eller kulpotatis och sallad.
Annorlunda smakupplevelse! Upptäckte dock att det kunde varit lite mindre choklad. Kanske hade såsen kommit mer till sin rätt vid pressad potatis eller klyftpotatis. Hade bjudning på detta idag på Allahelgonsafton 1/11-08. Kul att även fick bli vän med dig idag. Vi bjöd även på min Windsorkaka till kaffet